חשד ל-PFO אחרי אבלציה

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

18/10/2021 | 01:15 | מאת: עירד

שלום. אני בן 40. בעקבות כמות גדולה מאוד של APB's (עשרים אלף בהולטר 24H) ביצעתי אבלציה לאחר המלצות. אני אחרי 4 שנים וכיום אני בלי הפרעות אך בבדיקת אקו לב שגרתית נאמר שיש חשד ל-PFO. האם יש מצב שהחור נוצר כשהצנתר חצה את המחיצה? האם כדאי לטפל בזה מהר ככל שניתן או שניתן להמתין? תודה!

שלום רב, במקרה שבוצעו את האבלציה בעליה שמאלית הגישה היא דרך מחיצה בינעליתית וכתוצאה מכך נשאר חור קטן במחיצה שאין בו שום משמעות. בלי שום קשר לאבלציה לחלק מאוכלוסיה באופן טבעי ישנו חור קטן במחיצה שנקרא: Patent foramen ovale (PFO) בשני מקרים אילו אין צורך להתערב ולסגור את הפגם. בהצלחה. דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים