פרפור פרוזדורים שאלה

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

24/09/2017 | 13:41 | מאת: alina

שלום רב אבי הגיע בשל קוצר נשימה לאשפוז בביה"ח. באקו לב נמצא כי יש היצרות קשה של מסתם אאורטלי ובוצע tavi להחפת מסתם. בדו"ח הצנתור ציינו כי הופיע qrs אך לא התייחסו לזה מבחינת הסבר או טיפול ספציפי. לאחר 3 ימים גילו כי יש חור בעורק ונשלח לסיטי. ממש אחרי הסיטי פיתח קוצר נשימה חריף ביותר ונאלצו להנשימו ולהרדימו 48 שעות( חשבו שחטף זיהום או שמדובר באלרגיה ליוד....) לאחר שהתעורר הבנתי שהיה גם פרפור פרוזדורים בימים אלו דבר שלא דיברו עליו לפני כל המהלך.

24/09/2017 | 13:46 | מאת: alina

האם ייתכן ותופעת קצב זו מופיע פתאום ? אם הופיעה ברקע האם היה אפשר לשקול השתלת קוצב במקביל להשתלת המסתם ? האם הפרעת קצב מסוג זה יכולה להיות הסבר לקוצר הנשימה הקיצוני שהופיע 3 ימים לאחר השתלת המסתם האם מצב זה הוא מעין החמרה של מצב בריאותי שכן עד כה לא טופל כלל בהפרעת קצב מסוג זה ואילו פתאום אני קוראת שזה מצב שעלולל להיות מסכן חיים אגב ברקע אי ספיקת לב - עבר ניתוח מעקפים לפני עשרים שנה עבד עבודה מלאה עד לחודש האחרון בו "פתאום" התדרדר כל מצבו

שלום אלינה, פרפור עליות יכול להופיע בגיל מבוגר בלי שום סיבה ובמיוחד לאחר פעולה פולשנית סיכוי הולך וגובר. כמובן הופעת הפרפור עלולה להשפיע על מצב כללי כולל הרגשה לא טובה, קוצר נשימה, סחרחורת וחו'. לאחר ביצוע TAVI ישנם מספר תופעות לוואי ואני מניח שהוסבר לכם לפני הפעולה מה הסיכונים של הפרוצדורה. מאוד קשה במסגרת הפורום לתת לך המלצות או להציע על טיפול . תיהיה בקשר עם רופאים שמטפלים באבא שלך. מקווה שמצבו ישתפר בקרוב. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים