צריבה לפרפור או רפרוף

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

31/07/2017 | 23:55 | מאת: סיימון

לפני כ-14 שנים ביצעתי צריבה לרפרוף פרוזדורים,יש שפרפור הפרוזדורים הופיע גם הוא בזמן ההתקף. עד היה לי שקט בעזרת כדורים נגד הפרפור. בחודשיים האחרונות התחלתי לקבל התקפים ונאלצתי להגיע למיון פעמיים לצורך החזרתי לסינוס. במסר ייעוצים אצל מומחים אמרו לי שני רופאים שההתקפות היו משלבות רפרןף*ופרפור וחלקם הציעו לי אבלציה לפרפור. לדעתי כנראה צריבת הרפרוף מלפני 15 שנים היא לא יעילה ויש לחזור. התקפי פרפור ניתן לחסום בכדורים ללא בעיה מיוחדת. אני מבקש לדעת האם הדרך שלי נראת

שלום סיימון, קודם כל סליחה על איחור בתגובה כי לא הייתי זמין. שנית נשמע מאוד הגיוני לטפל ברפרוף וגם בפרפור ע"י אבלציה. במעבדה אלקטרופיזיולוגית יודעים היטב להתמודד עם רפרוף פרוזדורים. רופא קרדיולוג בעת הצנתור יכול לזהות מיקום של רפרוף ולבצע צריבה. בו זמנית אפשר לטפל גם בפרפור. אמנם שמקור של פרפור ורפרוף נמצא במקומות שונים (אחד בעליה ימנית ושני בעליה שמאלי) ניתן לטפל בשניהם. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים