וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

15/12/2013 | 17:48 | מאת: לילך

בעלי עבר ניתוח להסרת וריקוצלה בגיל 20. היא חזרה כמה חודשים אחרי. היום הוא בן 32. אנחנו אחרי ניסיונות של שנתיים להיכנס להריון שמתוכם שנה בטיפולי פוריות. השאלה שלי האם אתה חושב שניתוח נוסף יכול לעזור? יכול להזיק? או להשאיר את המצב כמו שהוא? כשהתייעצנו עם מומחים כולם המליצו שלא לעשות ניתוח בשנית אלא לגשת לטיפולי פוריות מכיוון שיכול להיות נזק בלתי הפיך. מה דעתך בעניין? כדאי לנסות שוב לטפל בנושא הוריקוצלה או להניח לעניין ולהמשיך עם הטיפולים.

שלום רב, הבעיה העיקרית של טיפול בוריקוצלה היא אכן הישנות. בשיטות פחות טובות ההישנות עלולה להיות אפילו 20%. בשיטות הטובות רק כ- 3%. אם שיטה אחת לא מצליחה, ניתן תמיד לנסות שוב באותה שיטה או בשיטה אחרת. המפתח להחלטה היא איכות הזרע. אם איכות הזרע מעולה - הרי זה טיעון נגד ניתוח. אם איכות הזרע בעייתית - ניתוח מוצלח יכול לשפר את איכות הזרע, אולי אפילו למנוע את הצורך בטיפולי פוריות או לפחות לשפר את הסיכויים להצלחתם. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים