לחץ תוך בטני ווריקוצלה לאחר תיקון

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

15/02/2014 | 19:15 | מאת: מקסימוס

לפני כשבעה חודשים עברתי תיקון וריקוצלה ע"י צינתור אני מרים משקולות ברמה גבוהה למרות שאני חובבן. השאלה היא האם הלחץ התוך בטני עלול לפרוץ את ההדבקה והסליל הסותמים את הוריד?

שלום מקסימוס, התשובה לשאלתך היא: ודאי שלא. הורידים שנסתמו לפני 7 חודשים כבר מנוונים מזמן ולמעשה אינם קיימים. אני לרוב ממליץ לחזור לפעילות גופנית בהדרגה, החל משבוע-10 ימים לאחר הטיפול בוריקוצלה. לאחר כחודש - אין מניעה לאימון משקולות - אפילו אימון מאומץ. לאחר 7 חודשים - אין ספק שאתה יכול להרים כל משקל, ללא כל חשש לפגיעה בתוצאות הטיפול. כמובן שורידי וריקוצלה יכטלים לחזור, גם ללא הרמת משקולות. בברכה, ד"ר רענן טל

17/02/2014 | 11:55 | מאת: מקסימוס

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים