וירקוצלה והגדלה שפירה של הערמונית

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

13/12/2013 | 20:45 | מאת: צמ

בן 58 ומזה כמה שנים סובל מהגדלה של הערמונית(שפירה)כמו גם מוירקוצלה באשך שמאל.האם נכון מה שאומרים שוירקוצלה גורמת להגדלת הערמונית והאם,כדאי בגילי לנתח את הוירקוצלה ולראות האם תסמיני הגדלת הערמונית יעלמו והבלוטה תחזור לגודלה הנורמלי?

שלום רב, בשנים האחרונות אכן הועלתה סברה כי קיים קשר בין הגדלת הערמונית ווריקוצלה. הנושא נמצא בשלבים ראשונים של רעיון ורחוק מאוד עדיין היום בו יוכח הקשר באופן ודאי, לדעתי. כיום - לא מקובל לטפל בוריקוצלה על מנת לסייע בטיפול בערמונית מוגדלת. הטיפול בערמונית מוגדלת הוא מעקב בלבד, טיפול תרופתי או טיפול ניתוחי. יתכן וכי בעתיד יוכח הקשר בין וריקוצלה ובין ערמונית מוגדלת, אז אשמח להציע טיפול בוריקוצלה לגברים הסובלים מבעיות הערמונית. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים