עלות ניתוח וריקוצלה בשיטה המיקרוכירוגית?

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

07/02/2014 | 16:01 | מאת: חסוי

שלום ד"ר, לאחרונה, בעקבות ניסיונת לא מוצלחים להרות שלי ושל אישתי ובדיקות זרע מעט מתחת לנורמה, פניתי לאורולוג. האורולוג בדק אותי פיזית, שלח אותי לבדיקות, וקבע כי יש לי וריקוצלה דרגה 2 באשך שמאל. הוא אמר שהוריקוצלה שלי ניתנת לניתוח והציע ניתוח שאמור לשפר את איכות הזרע - הניתוח המיקרוכירוגי. בנוסף, יש לי מעט כאב באשך שמאל. בהנחה שאגיע אליך לפגישה, תבדוק אותי, ותחליט כי כדאי שתנתח אותי בשיטה המיקרוכירוגית.. כמה הניתוח יעלה לי? אני מבוטח במכבי שירותי בריאות - מגן זהב. בנוסף, ביטוח פרטי (פניקס), אך תקופת האכשרה שלי הסתיימה רק לא מזמן, והם לא מכסים טיפולי פוריות (למרות שיש לי גם כאב באשך שמאל), ולכן אני מניח שיעשו הרבה בעיות. אשמח לקבל הערכת מחיר שלך לגבי עלות הניתוח: בציבורי? ופרטי? והאם יש הבדל בכלל, משום שבשניהם אתה המנתח? *ברור לי שלא תוכל לתת לי מחיר מדוייק, אך אשמח לקבל טווח הערכה שאדע עם מה אני מתמודד.

שלום רב, תודה על השאלה המעלה נקודת חשובה - עלות וזמינות הניתוחים במערכת הרפואה הציבורית והפרטית. שאלה זו רלבנטית יותר מתמיד, במיוחד בימים אלה בהם אנו שומעים על קשיים תקציביים במערכת הבריאות - ראה בית החולים הדסה. ככלל, ככל שהניתוח מתקדם יותר - עלותו גבוהה יותר ובתי החולים הציבוריים פחות ששים לבצע אותו. במערכת הציבורית - הניתוח הוא ללא עלות. הבעיה היא הזמינות הנמוכה. במערכת הפרטית - אין בעיית זמינות - אך המחיר עלול להיות יקר, בהתאם לכיסוי הביטוחי שלך. הייתי מציע לך 2 דרכי פעולה: 1. לגבי המערכת הציבורית - בימים אלה מתקיים מחקר בנושא וריקוצלה בביה"ח בלינסון. אם תתאים למחקר ותסכים להשתתף בו - תוכל לעבור את הניתוח ללא עלות וללא זמן המתנה ממושך. הניתוח מבוצע בשיטה המיקרו-כירורגית. נסה לפנות במייל: [email protected] 2. לגבי המערכת הפרטית - תוכל לברר עלויות הניתוח בטלפון: 052-322-7266. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים