וריקוצלה בצבא

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

28/01/2014 | 00:34 | מאת: שלומי

שלום אני בן 18 ופניתי לרופא עקב כאבים באשכים והוא אבחן אצלי וריקוצלה דרגה 1 באשך שמאל. ויש לי כמה שאלות: 1. אני מתגייס לחיל קרבי עוד חודשים ורציתי לדעת האם הפיעלות הגופנית הקשה יכולה לדרד את המצב ולפגוע בפוריות? 2. אתה ממליץ לעשות ניתוח לפני הגיוס ולהפטר מהבעיה? 3. הבנתי שאם הבעיה רק באשך אחד לא אמורה להיות בעית פוריות(תקן אותי אם אני טועה), אז אם דרדור המצב יכול להיות שגם האשך השני "ידבק" בזה? 4. כאבים באשכים זה דבר מדאיג, הרופא אמר שאני צריך להתעלם מהכבאים כי זה מוריקוצלה, בקיצור, מתי אמורה להידלק אצלי נורה אדומה? 5. האם המצב יכול להדרדר מבחינת כאבים שזה יפריע לי בפעילות הגופנית בצבא? 6. מה עוד יכול לדרדר את המצב חוץ מהרמת משקל כבד? 7. יש דרך להרים משקל כבד בצורה נכונה ובכך לא לדרדר את המצב? 8. האם אפשר להגיע למצב של עקרות? ואם אפשר להגיע למצב שאי אפשר לתקנו אפילו עם ניתוח? ובכללי לפי המצב שלי (וריקוצלה שמתגייס לקרבי עוד חודשיים) מה אתה ממליץ לעשות? סליחה על השאלות הרבות, תודה רבה מראש! :)

שלום שלומי היקר, ככל שהוריקוצלה קטן יותר - כך לרוב קטנות השלכותיו. השלכות וריקוצלה עלולולת להיות כאב, הפרעה ביצור הזרע, הבדלי גודל בין האשכים. אין כל כך קשר להרמת משקל. נראה שאתה זקוק למידע מעמיק יותר בנושא ובעיקר מידע הנוגע למצבך באופן אישי. לכן, הייתי ממליץ לפנות לאורולוג ולא להסתפק במידע כללי שניתן בפורום זה. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים