שאלה קשורה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

09/01/2014 | 01:03 | מאת: שלום

שלום רב ד"ר רענן, בן 37 סובל כשנתיים. ברצוני לשאול האם ישנו טיפול לא פולשני ולא מסוכן (פוריות), לבעיית ורידים מורחבים באשכים. ובאותה הזדמנות; האם זו תופעה רגילה בשל כך על כאבי יתר באותו אשך, והאם הכאבים אמורים להקרין לפעמים לבטן תחתונה (לפעמים מרגיש כאבים ממוקדים באזור התחתון (לעטים לא דחופות). תודה מראש!!

שלום רב, כאשר יש כאב - השאלה העיקרית האם הכאב נובע מוריקוצלה - או מסיבות אחרות. לא כל כאב באשך מקורו בוריקוצלה. סיבות אחרות יכולות להיות כאב מקרין מהגב, מהבטן או מהשרירים. יתכן גם כאב שמקורו באשך ואינו נובע מוריקוצלה אלא מבעיה אחרת באשך. כדאי לתאר הייטב את הכאב לרופא, ולבדוק בעצמך מה קורה לכאב במצבים שונים. למשל - כאב וריקוצלה מופיע לרוב בעמידה ממושכת וחולף מהר מאוד בשכיבה. מסיכום המחקרים שבדקו האם ניתוח וריקוצלה עוזר לכאב - נמצא כי ב- 76% מהמקרים שבהם נותחו גברים בשל כאב אופייני - הכאב חלף. עם זאת - בכרבע מהמקרים הניתוח לא עזר. אין טיפול יעיל לא פולשני בוריקוצלה. הן הניתוח והן הצינתור לטיפול בוריקוצלה - נחשבים טיפולים פולשניים. טיפול שמרני שאינו פולשני לכאבי וריקוצלה (משככי כאב, הרמת שק האשכים, שכיבה וכדומה) - עוזר לכאב רק בכ- 4%, לצערי. בברכה, ד"ר רענן טל

12/01/2014 | 01:57 | מאת: שלום

שלום שוב, ותודה על תשובתך המספקת בהחלט, ובטוח שהפציינטים שלך חושבים כמוני ושבעי רצון ממך. זה מה שנקרא רפואה, רופא טוב שמבין ומסביר. תמשיך כך. רציתי לשאול רק עוד משהו קטן; האם אין זה מסוכן, לא יכול להזיק להחמיר או להסתבך, (במידה ונגיד כמו שאני עכשיו לא סובל כל כך), אבל האם עדיף מוקדם ממאוחר בעניין זה, או שזה אופייני. מכיוון; שתמיד שהולך לרופא מסביר ומתאר את כאבי, אומנם תמיד מרגיע ומעודד אותי, אבל השאלה שלי האם הנזק לא הולך ומחמיר (גם אם הכאב, סטנדרטי ורגיל), נכון מזמן שנוצר ועד עכשיו כשנתיים מאז ששמתי לב לעניין ושהחל להציק. ואינני נשוי עדיין ועניין הפוריות חשוב ויהיה עוד יותר חשוב בהמשך הדרך.. יש מקום לדאגה, מה רצוי/ כדאי לעשות בעניין זה. שוב תודה מראש!!

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים