תוצאות US אשכים ובדיקת רופא

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

23/08/2014 | 21:41 | מאת: יונתן

שלום רב ד"ר רענן. סיפור ארוך ותודה מראש על הסבלנות. מזה כשנה סובל מכאבים באשך שמאל ותחושת לחץ , אי נוחות, רגישות וגודש וכבדות בשק האשכים. תוצאות US לפני ניתוח וריקוצלה: דופלר אשכים: "הודגם וריקוצלה בינוני מצד שמאל רוחב מקסימלי 4 מ"מ עם היפוך זרימה בוולסלבה". עברתי ניתח קשירה עליונה בצד שמאל. לאחר 4 חודשים מהניתוח חזרו הכאבים. ביצעתי שוב US אשכים, תוצאות דופלר אשכים: "הודגמו ורידים תפוחים מעל אשל שמאל עד 0.4 ס"מ עם זרימת דם מוגברת בעת וולסלבה אך ללא עדות להיפוך כיוון זרימה ורידית-וריקוצלה משמאל" . תוצאות בדיקת האורולוג בבדיקה גופנית: "בבדיקה מנח האשכים תקין, חבלי הזרע נמושו היטב רפלקסי קרמסטר סימטריים, קונסיסטנציה תקינה לא נמושו גושים אשכיים. ייתכן כי מיששתי ציסטה אפידידימלית קטנה בימין ונוכחות מלאות ורידית בשמאל ללא הדגשה בזמן ולסלווה" אמר לי שהוא לא מוצא שום דבר חריג והכל תקין. לא הצליח למצוא סיבה לכאבים. שאלותי הם: האם לאור תוצאות ה-US ובדיקת הרופא הידנית לאחר הניתוח אין וריקוצלה? האם הכל תקין כפי שאמר האורולוג? האם ורידים תפוחים כפי שרשום ב US יכולים לגרום לכאבים חזקים באשך שמאל? האם המצאות ורידים תפוחים מעל האשך זה ממצא שכיח ותקין? האם הם גורמים לגודש וכבדות בשק האשכים? אני כבר שנה סובל מהכאבים באשך ואני מתחיל להיות מיואש... תודה מראש על המענה.

שלום רב, כאבים באשכים יכולים להיות מסיבות שונות. עצם העובדה שלאחר הניתוח היתה תקופה ללא כאבים - אולי מחזקת את הסברה שאכן מקור הכאב היה בוריקוצלה. הערכה לאחר ניתוח עשויה לעיתים להיות לא פשוטה - הן בבדיקה הגופנית והן בסונר. ההחלטה גם היא מאוד לא פשוטה: האם לחזור על ניתוח הוריקוצלה, האם אולי לחזור עליו בגישה אחרת? האם לחפש מקור אחר לכאב? האם להמתין ולראות אם הוריקוצלה גדל בבדיקה גופנית ובסונר והאם הכאב מתחזק? כאשר קיים וריקוצלה עם כאבים סיכוי הצלחת הניתוח בפתרון הכאב הוא 75%. סיכוייו של ניתוח חוזר עלולים להיות נמוכים יותר. הייתי פונה לאורולוג המנתח, ודאי הייתי מתייעץ עם אורולוג נוסף - בסופו של דבר תצטרך אתה לבחון את האופציות ולהחליט איך אתה מתקדם. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים