הקשר בין וריקוצלה לפוריות

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

14/07/2014 | 14:49 | מאת: שואלת

שלום רב! אנו הורים לילד ן שנתיים וחצי, נשואים חמש שנים ומנסים כבר זמן רב להביא ילדים נוספים. לבעלי היתה וריקוצלה דרגה 3 וכעת עבר את הניתוח (צינתור) בבלגיה. אצלי הכל תקין ב"ה. מה הסיכוי שנוכל להביא מעכשיו ילד בצורה טבעית? האם קיימת אפשרות שתאי הזרע נפגעו באופן בלתי הפיך? תודה!

שלום רב, וריקוצלה גורם לפגיעה שהיא בחלקה הפיכה ובחלקה לא הפיכה. באופן כללי - תיקון מוצלח של וריקוצלה מביא להריון ספונטני (טיבעי) בכ- 30% מהמקרים בשיטות הפחות טובות ועד 45% בשיטות הטובות. הצינתור בבלגיה נחשב כטיפול טוב בוריקוצלה ואני מקווה ב"ה שיביא לשיפור משמעותי במצב הפוריות כך שיהיה הריון ספונטני. מבחינה רפואית ההמלצה היא לעקוב אחר השיפור באיכות הזרע לאחר הטיפול בוריקוצלה על ידי ביצוע ספירת זרע כל 3 חודשים. מבחינה הילכתית קיים קושי לעקוב אחר השיפור כל 3 חודשים בשל הצורך בבדיקות זרע תכופות. המלצותי: 1. לבדוע את הורידים בבדיקה גופנית על ידי אורולוג ולודא שאכן התיקון היה מוצלח (אין מגבלה הילכתית לבצע בדיקה גופנית). 2. להתייעץ עם רבנים ו/או מכון פועה או בוני עולם איך ניתן לבצע מעקב של איכות הזרע מבחינה הילכתית. שיפור באיכות הזרע לאחר טיפול מוצלח מתחיל לרוב לאחר 3 חודשים ועשוי להמשך עד שנה מהטיפול. לאחר כשנה - לרוב אין שיפור משמעותי נוסף. בברכה, ד"ר רענן טל

15/07/2014 | 07:08 | מאת: שואלת

ענית על שאלותי אחת לאחת. יום טוב!

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים