דרגות וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

24/06/2014 | 13:39 | מאת: משה

1. האם וריקוצלה ברמה 1 יכולה לגרום למורפולוגיה 1 וריכוזיות 7 הבדיקות ההורמונליות יצאו תקינות 2. האם יש קשר ביחן רמת הוריקוצה לגודל הנזק שנגרם לזרע

שלום רב, ברפואה הכל יכול להיות: לא מדובר במדע מדוייק כמו מתמטיקה או פיזיקה. עם זאת - כמה עובדות: לרוב הגברים עם וריקוצלה - ספירת הזרע תקינה. ככל שהוריקוצלה גדול יותר - כנראה כי הסיכוי לפגיעה באיכות הזרע וחומרת הפגיעה - עולים. כאשר יש פער בין חומרת הוריקוצלה לאיכות הזרע ההמלצות הן: 1. לחזור על ספירת הזרע לאחר 3 חודשים על מנת לודא כי היא משקפת נאמנה את מצב יצור הזרע ולא מדובר בתוצאה חריגה, חד פעמית. 2. לברר סיבות אפשריות אחרות לירידה באיכות הזרע. 3. להסביר לגבר או לזוג כי יתכן וקיימות בעיות נוספות הגורמות לירידה באיכות הזרע שאין אנו יודעים לזהות. לעיתים, אין מנוס, אלא לעבור טיפול בוריקוצלה. אם הטיפול עבר בהצלחה ואיכות הזרע השתפרה משמעותית - אז הרי בדיעבד אנו יודעים שהוריקוצלה היה הגורם העיקרי לאיכות הזרע הירודה. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים