שאלה.

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

22/05/2014 | 01:38 | מאת: שאול.

שלום רב ד"ר טל בן 37 ללא ילדים (אינני נשוי עדיין), לאחרונה עכב תלונות על כאבים והפרעות, נתגלה אך ורק לאחר פעם שנייה (כמה שבועות בלבד לאחר הפעם הראשונה שלא נתגלה).. וריקוצלה. ברצוני לשאול האם ישנה הפרעה ברורה לגבי פוריות? והאם חייבים לטפל מיד בעניין כדי למנוע תסבוכות בעתיד..? במידה וכן, האם ישנו משהו לא פולשני שיכול לסייע מעט או מעט הרבה../ אולי משהו שאני יכול לעשות.. וכדומה.. אפילו לסייע.. תודה רבה על עזרתך!!

שלום רב, כ- 15% מהגברים סובלים מוריקוצלה - שלרוב אינו גורם לכל בעיה. על מנת לדעת אם יש בעיה - יש לבצע בדיקת זרע, מדידה של גודל האשכים ויש לבחון האם הוא גורם לכאב. אם נמצא וריקוצלה שגורם לבעיה כלשהי - אז ההמלצה יכולה להיות לטפל בו. הטיפולים בוריקוצלה הם ניתוח או צינתור - שני טיפולים שהם טיפולים פולשניים. אין טיפול יעיל לא פולשני לוריקוצלה. בברכה, ד"ר רענן טל

22/05/2014 | 10:30 | מאת: שאול.

תשובה מספקת בהחלט. ישא כח!!

24/05/2014 | 23:47 | מאת: שאול.

תודה רבה על תגובתך הקודמת דוקטור, כמו כן רציתי גם לשאול, האם העניין יכול להחמיר ולהסתבך במידה ולא מטפלים. האם יכול להיות נזק גדול יותר במשך הזמן? (למרות שלא מפריע במיוחד)?

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים