תוצאות אולטרסאונד אשכים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

21/05/2014 | 20:23 | מאת: חסוי

שלום, לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקות זרע נמצא שיש לי בעיות בזרע (בעיקר מורפולוגיה). אורולוג אבחן אצלי וריקוצלה דרגה 2 לאחר ששלח אותי לבדיקות הורמונליות (שהיו תקינות) ואף ביצע בדיקה פיזית לאשכים. כמו כן אציין כי בחודשים האחרונים אני מרגיש תחשוה מוזרה /מעין כאב באשך ימין. לאחרונה פניתי לאורולוג אחר אשר שלח אותי לאולטרסאונד שאלו תוצאותיו: להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד: אשכים אשך ימין: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד.בגודל 3 x 2 x 4.3 ס"מ. הודגמה ציסטה באפידידימוס בגודל 0.3 ס"מ. אין עדות להידרוצלה. אשך שמאל: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד.בגודל 2.7 x 2.2 x 4.2 ס"מ. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה. דופלר אשכים- הודגמו זרימות עורקיות וורידיות תקינות ושוות דו"צ. אין עדות לוריקוצלה. לסיכום: ללא ממצא מיוחד. האם עליי להיות מודאג מהציסטה? מה ניתן להסיק מהבדיקה? ומה בנוגע לוריקוצלה - איננה קיימת?

שלום רב, בדיקת הסונר נחשבת בדיקת עזר - לא בדיקה בודדת על פיה נקבעים האבחנה והטיפול. יש לחזור אל הרופא שהפנה לבדיקה עם תוצאות הבדיקה. הרופא ידע לחבר את המידע מהתשאול, הבדיקה הגופנית והסונר וכך להגיע לאבחנה ולהמליץ לך על טיפול. בברכה, ד"ר רענן טל

23/05/2014 | 00:56 | מאת: חסוי

תודה על תשובתך. יש לי תור לאורולוג עוד שבועייםץ אשמח לדעת מה לדעתך עלולה להיות הסיבה לכאב באשך ימין? תודה.

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים