לפני גיוס

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

04/05/2014 | 22:43 | מאת: תומר

אשמח אם תוכל לעזור לי . עוד מעט אני אמור להתגייס (בנובמבר) ואובחן אצלי לפני חצי שנה וריקוצלה דרגה 3 בצד שמאל. רוב הזמן אין לי כאבים באשך אלא רק מדי פעם. האם אפשר להתגייס לקרבי עם הוריקוצלה? אם אשרת בתפקיד קרבי בצבא כדאי לעשות ניתוח אשר אולי יקל עלי בשירות? אני חושש מנשיאת משקלים כבדים שכרוכה בתפקיד קרבי . מה אתה ממליץ לי לעשות? והאם ניתוח מוריד פרופיל?

שלום רב, לשאלותיך: הוריקוצלה עצמו לעיתים מוריד פרופיל ל- 82. לעיתים ניתן רק בעיף ליקוי ללא הורדת פרופיל. אין מניעה להתגייס לקרבי עם וריקוצלה. גם אם ירד הפרופיל ל- 82, עדיין זהו פרופיל המאפשר גיוס לקרבי, למיטב ידיעתי. אם אין לך כאבים והוריקוצלה אינו מפריע לך, סביר להניתח כי לא יפריע לך בהמשך. אין מניעה מביצוע כל מאמץ, גם מאמצים קיצוניים במבוצעים במסלול ההכשרה הצבאי הקרבי. אם תעבור ניתוח - תהיה לא כשיר לשירות לזמן מסויים. למיטב ידיעתי ואולי אני טועה - מדובר באי-כשירות למשך כ- 3 חודשים. אם הניתוח עבר בהצלחה ואין סיבוכים - יחזור הפרופיל שלך לפרופיל הנוכחי. לא תהיה מניעה להמשך השירות הצבאי. אם תהיה כבר במהלך השרות הצבאי - יתכן ותצטרך "לרדת כיתה" על מנת להשלים את ההכשרות שהפסדת. אני אינני רופא צבאי - המידע הנ"ל הוא על סמך הכרותי עם המערכת הצבאית. למידע רחב ומדוייק יותר - כדאי לפנות ללשכת הגיוס או לגורמי הבריאות בצבא. מבחינה רפואית המלצתי היא לעבור הערכה של הוריקוצלה אצל אורולוג, לבצע ספירת זרע - על מנת שנוכל לדעת את השלכות הוריקוצלה שלך ולתפור לך תוכנית טיפול או מעקב מתאימה. אין בעיה לבצע מעקב וריקוצלה במהלך שירות צבאי קרבי, רבים עושים זאת. בהצלחה בשרות הצבאי, שמור על עצמך. ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים