וריקוצלה דרגה 3

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

17/12/2013 | 10:47 | מאת: שירי

שלום בעלי עשה בדיקת אולטרה סאונד לאשכים לפני שבוע ותגובת הבדיקה היתה ככה: וריקוצלה דרגה 3 משמאל. שינויים ניוונים קלים משמאל. וגם עשה בדיקת זרע והיה ריכוז 0.5*10^6 ואמר לי רופא משפחה אולי צריח לעשות ניתוח באשך שמאל. אני אשתו התחתנו לפני שנה ולא קרה הריון . גילו של בעלי 37 ואני בת 23 תודה מה ניתן לעשות

שלום רב שירי, וריקוצלה דרגה 3 הוא וריקוצלה משמעותי ועלול לגרום לירידה באיכות הזרע. אם יש גם שינויים ניווניים - נראה שמצב האשך אינו טוב. שינויים כאלה רואים לאחר שנים רבות של וריקוצלה ואכן הממצאים מתאימים לגילו של בעלך. ריכוז הזרע הוא נמוך מאוד - רק חצי מיליון תאי זרע כאשר הריכוז הממוצע בגברים פוריים הוא 73 מיליון והגבול התחתון (5% הנמוכים באוכלוסיה הפוריה) הוא 15 מיליון. המלצתי היא: 1. לפנות לאורולוג על מנת לשקול את הצורך בטיפול בוריקוצלה. 2. שימור זרע בהקפאה ללא דיחוי מחשש שאיכות הזרע תדרדר עוד יותר. במצב כזה לא כדאי להתמהמה. המתנתם כבר שנה. בנתוני ספירת הזרע החלקיים שציינת - סביר להניח שלא יושג הריון באופן טבעי, ללא סיוע וטיפול רפואי. בהצלחה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים