וריקוצלה דרגה 3

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

20/03/2014 | 23:57 | מאת: הדר

בן 18. מתגייס ביולי. ממצאי בדיקת דופלקס: "וריקוצלה דרגה 3 משמאל. שינויים ניווניים יתכן משנים לוריקוצלה. אשך ימין-נפל 14. אשך שמאל נפח-9 ס"מק." האם סביר שצריך ניתוח? מהי הדחיפות? האם שיטת מיקרוסקופי תעזור לי? מהו משך ההחלמה? בתודה לתשובתך.

שלום רב, קלעת בדיוק לנקודות החשובות: השאלה הראשונה - האם צריך טיפול. השאלה השניה - שיטת הטיפול הרצויה. לשאלה ראשונה: אכן וריקוצלה גדול עם אשך קטן יותר בצד של הוריקוצלה - סביר יותר שהוריקוצלה משמעותי וגורם לנזק. כדאי כמובן, אם אפשר, להרחיב את הברור ולהוסיף ספירת זרע. לשאלה השניה: יש שיטות רבות, ניתוחים וצינתורים. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. קופות החולים מעונינות בשיטת הטיפול הזולה ביותר עם ההוצאות הנמוכות ביותר עבורן. הייתי מציע לך לבחון את השיטות, קיים מידע רב באינטרנט ולגשת לדבר עם רופאים המבצעים את הטיפול בוריקוצלה בשיטות שאתה מעוניין. לגבי השיטה המיקרו-כירורגית - לאחר כ- 3 עשורים בעולם נראה כי לשיטה זו יש יתרונות גדולים מבחינת המטופל - סיכוי גבוה יותר לשיפור באיכות הזרע, סיכון נמוך יותר לסיבוכים וכד' כמובן כי קיימים גם חסרונות גדולים לשיטה - צורך בהכשרה יחודים של המנתח, מיכשור עדין ויקר וכמובן משך ניתוח ארןך מעט יותר. בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים