סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

19/03/2015 | 19:00 | מאת: לי

בני בן השבע נושא (כנראה בחודשיים האחרונים) סטרפטוקוק a. לפני חודש בעקבות בדיקות דם שהראו מדדי דלקת לקח שבוע מוקסיפן ושבועיים אחרי, כשעלה לו החום נערכה בדיקת משטח גרון ובעקבותיה לקח עשרה ימים מוקסיפן פורטה. היום התעורר עם כאבי מפרקים ללא נפיחות וללא חום. מתי כדאי לחזור על בדיקת הדם ומשטח הגרון לודא העלמות החיידק?

שלום, לפי התיאור שלך , לבנך הייתה הוכחה לסטרפ' בלוע פעם אחת. כך שקשה להסיק שהוא נשא. בפעם הראשונה ציינת מדדי דלקת אך לא משטח לוע חיובי , וכרגע יש לו כאבי מפרקים ללא חום - תמונה לא מאוד טיפוסית לסטרפטוקוק . איני שוללת אפשרות שהוא נשא , ואם הוא נשא ללא סימפטומים אין צורך אפילו לטפל בזה. אולם, כדי לעשות "סדר" ולהבין את משמעות כאבי המפרקים אני חושבת שאת צריכה לפנות לרופא מטפל - או אם את מרגישה שהוא לא "שולט" בנבכי הבעיה , בקשי הפניה לזיהומולוג ילדים או לראומטולוג ילדים כדי להחליט האם יש צורך בברור/ טיפול בבעיה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים