שלשולים בכמות גדולה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

17/08/2014 | 12:15 | מאת: שוש

תנוקת בת 10 חודשים שמשלשלת הרבה ובכמות חריגה. מה עושים? שני רופאים בדקו...ללא טיפול...מאד מאכזב והתינוקת סובלת. מבקשת ייעוץ והכוונה.. תודה.

ערב טוב, שלשולים היא תופעה לא נדירה בקרב תינוקות קטנים כשהבעיה העיקרית היא נטייתם להגיע למצב של התייבשות יותר בקלות מילדים בוגרים יותר. בחלק גדול מהמקרים מדובר בוירוס כגורם לבעיה ואז אין טיפול אנטיביוטי ויש לבדוק שהילד/ה לא מתייבש/ת. הדרך הטובה לבדוק זאת היא על ידי מצבה הכללי - שהיא עדיין משחקת ולא אפטית. (אם כי סביר שתהיה פחות פעילה מהרגיל). כמו כן כדאי לבדוק אם היא נותנת שתן. יש תמיסות מומלצות לשתיה בזמן שלשול - כגון "מינרלי" המכילות מים ומלחים ויכולות לעזור במניעת התייבשות . זיהום חיידקי שגורם לשלשולים בדכ מלווה בחום גבוה, ביציאות עם ריר/דם ובבדיקות דם רואים עלייה בסד ובמדדי דלקת נוספים. הרופא יכול להתרשם אם יש צורך לקחת בדיקות דם או ניתן להמתין. דאגי שביתך תקבל מספיק נוזלים. לילה טוב ובריאות שלמה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים