מתי אפשר לחזור לגן לאחר מחלת הנשיקה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

04/08/2016 | 21:45 | מאת: סופי

בני בן שנה וארבע חודשים ולאחר חמישה ימי חום התגלה חיובי בבדיקות דם ל EBV ונאמר לי כי הוא חולה במחלת הנשיקה. לאחר חמישה ימי חום ונזלת כל הסימפטומים נעלמו והוא כבר יומיים ללא חום וללא נזלת, רק שיעול מידי פעם. מתי הוא יכול לחזור לגן? האם יש צורך בבדיקת דם חוזרת על מנת לקבוע האם הוא יכול לחזור לגן?

עם ירידת החום, והיעלמות סימני מחלה בנך יכול לחזור לגן אין צורך ואין טעם בבדיקה חוזרת. בברכה, דר גילת לבני , "מדיקידס"

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים