זיהום במפרק הכתף עי פנימוקוק אצל תינוק בן 8 חוד'

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

13/12/2015 | 21:16 | מאת: לינה מדווינסקי

שלום רב בני אובחן כסובל מזיהום עי חיידק הפניאומוקוק במפרק הכתף., עשו ניקור ואז ניקוז המוגלה. שבוע וחצי מאושפז ומקבל אנטיביוטיקה המיועדת להשמדת החיידק.. היום העלה חום 39, ונמצא שיש עוד נוזל במפרק.. מבקשת לשאול האם הטיפול שמקבל הוא מספיק? יש עוד משהו שניתן לעשות על מנת להקל עליו להבריא מהמחלה? תודה מראש לינה

זיהום במפרק הכתף הינה מחלה משמעותית שדורשת טיפול אנטיביוטי ממושך. מעבר לכך, יש לבצע ניקור אחד לפחות ולעיתים אף ניקורים חוזרים ואם אלו לא מספיקים יש לעיתים להיכנס להליך ניתוחי נרחב יותר עם פתיחה של מפרק הכתף והכנסת נקז עד לשיפור והפסקת הצטברות נוזל. לשם כך יש להיוועץ עם הרופאים המטפלים. כיוון שנמצא החיידק אני מניחה שהילד מקבל אנטיביוטיקה בהתאם לחיידק ולכן השאלה כרגע היא הטיפול הניקוזי, ובכל מקרה כאמור נדרשת סבלנות עד להחלמה מלאה. החלמה מהירה, דר גילת לבני "מדיקידס"

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים