שלשולים ואדמדמת - תינוק סובל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

01/11/2015 | 14:39 | מאת: אמיר

שלום רב בננו המתוק בן ה10 חודשים שוקל 11 ק"ג חלה באדמדמת (אבחנת רופאה) שבוע שעבר. כרגע הוא בסיום שלב הפריחה. לפני 3 ימים ירד החום. פעיל ומשחק רוב הזמן. מתחילת המחלה הוא סובל משלשולים כל כ3-4 שעות. תאבון חלש (היום ללא תאבון כמעט). שותה מים מעט יותר מהרגיל. הרופאה טענה שלשום שאין שום קשר בין השלשולים למחלה מה שנראה לנו בדיעבד תמוה בלשון המעטה לאור הדוקמנטציה הברורה שניתן למצוא על המחלה באינטרנט. לכן מבקשים ייעוץ בכיר יותר.. בשבועיים האחרונים נתנו מעט יותר מוצרי חלב (בעיקר יוגורט וקצת גבינה לבנה) והפסקנו עם זה בימים האחרונים, ללא כל שיפור. 1. מה גורם לשלשולים? האם יכול להיות חוסר איזון מינרלי? 2. איך יודעים אם יש חוסר איזון מינרלי? 3. מטרנה ובפרט מטרנה ללא לקטוז החלישה אותו מאד ביומיים האחרונים והפסקנו. האם זה קשור למחלה? 4. למה אין לו כמעט תאבון? 5. איזה אוכל לתת? 6. איזה בדיקות כדאי לעשות? המון תודה :-) אמיר

שלום אמיר, אנסה לענות על שאלותיך. ילדך המתוק חלה במחלה ויראלית. יתכן וזו אדמדמת- אם כי נכון ששלשולים זו לא תופעה שכיחה , ויתכן שמדובר בוירוס אחר. בכל מקרה, כיוון ששם הוירוס לא משנה את המהלך אין לזה הרבה משמעות. בשלב הזה יש לדאוג שתינוקך יקבל את הנוזלים והמלחים שהוא זקוק להם . אני מניחה שילדך לא פעיל כהרגלו אולם, כל עוד הוא לא אפטי, נותן שתן בכמות טובה, מחייך ואוכל -אפילו באופן חלקי סביר להניח שהוא מאוזן מבחינת המלחים והנוזלים. החולשה שאתה מתאר נובעת כפי הנראה ממחלתו ומהשלשולים אולם מטרנה אינה גורמת לחולשה - לא הרגילה ולא זו ללא לקטוז. בד"כ אין צורך לשנות כלכלה כשתינוק משלשל - אלא אם הוא משלשל שלשולים מיימיים רבים ואז יש חשד שבאופן זמני חסר לו לקטאז במעי - שתפקידו לפרק את הלקטוז.במידה ואתה מרגיש שבמקום להשתפר הוא מחמיר, או במידה והשלשולים מרובים ומחמירים יש לפנות שוב לבדיקת רופא ובמידה והוא יגיע למסקנה שיתכן והוא סובל מחסר במלחים - אפשר לראות זאת בבדיקת דם . החלמה מהירה ושלמה, גילת לבני

03/11/2015 | 11:46 | מאת: אמיר

תודה רבה ד"ר גילת! בהחלט ניכר שאת עונה מכל הלב! זה לא מובן מעליו! נ.ב. היינו אצל רופא כי השלשולים המימיים לא מפסיקים והילד מרזה, והוא אומר שצריך לחכות להתאוששות המעי הגס. אתייעץ בפורום נוסף איזו תזונה לתת לו ואנחנו מתכוונים להתעקש על בדיקת צואה בהקדם. גם התאבון שלו לא חזר.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים