עיכוב התהפכות

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

05/03/2014 | 08:32 | מאת: לירון

שלום, בני השני בעוד כמה ימים יהיה בן חצי שנה וטרם התהפך בכלל לשום צד ו/או כיוון. אני מתחילה לדאוג ורוצה להבין האם יש לי ממה?, האם נורמלי?, עד איזה גיל אמור להתהפך?, ומה יכולה להיות הסיבה לעיכוב למרות שמרים את הראש מאוד יפה כבר מגיל חודשיים? בשכיבה על הבטן מרים את הראש ממש יפה, אך הידיים לרוב נמצאות פרוסות (כמו אווירון) וכשמשחק עם צעצוע אז הן קרובות. מגיל 5 חודשים נמצא בפעוטון ועבר הסתגלות לא קלה ולא הסכים לשהות על הבטן הרבה ובילה לא מעט זמן על ידיים (והאמת שגם בבית היה ככה) בשבועיים האחרונים הרבה יותר רגוע ולפי המטפלות בפעוטון נמצא רוב שעות העירות שלו על הבטן. אני מודה שבשעות אחה"צ לא מבלה הרבה על הבטן בגלל שיש לי פעוט בין כמעט שנתיים ואנחנו יוצאים הרבה לגינת השעשועים והקטן בעגלה ועד שחוזרים הביתה הוא מתעייף וחסר סבלנות לשכיבה על הבטן. בגיל 5 חודשים כשהיתי בביקורת רופא התפתחות של טיפת חלב אמרה לי שאין לי מה לדאוג וכנראה בגלל שקצת שמנמני (אחוזון 53 נכון לגיל 4 חודשים) קצת יותר קשה לו. אני לא רוצה להגיע למצב של הרגע האחרון ורוצה להתחיל לפעול ולעזור לו להתחיל את שלבי ההתפתחות שלו אך לא יודעת איך ולמי עלי לפנות. לתשובתכם המהירה (ואולי אף המרגיעה) אודה אמא שדואגת :-)

09/03/2014 | 19:37 | מאת: ד"ר דורון רול

לירון ערב טוב. 1. לא יודע מה זה שמנמני, שמן הוא לא. 2. גם בעגלה ניתן להשכיב על הבטן. 3. בגיל 6 חודשים אפשר היה לצפות להתהפכות, וגם אם אין סיבה לדאגה - יש סיבה לבירור. תוכלי לפנות למיבאלה לאבחון נוירולוגי או למילוי שאלון התפתחות - 03.600.70.77

מנהל פורום התפתחות הילד