בן חמישה חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/02/2014 | 18:05 | מאת: דנה

הבן שלי בן חמישה חודשים וחצי. התחיל השבוע גן (עשינו הסתגלות של שעתיים, ארבע שעות, שש שעות, יום מלא) מהרגע שנכנס לגן הפסיק להתייחס אליי ואל בעלי. כשאני באה לקחת אותו הוא בקושי מחייך אליי אם בכלל לרוב מתעלם וממשיך לעשות את מה שעשה לפני שהגעתי. היום כשהגעתי לאסוף אותו הוא שיחק באוניברסיטה כשבאתי אליו הסתכל עליי לשניה והמשיך לשחק. כשניסיתי להזיז את הצעצועים משך יד לכוון המשחק ולא נתן שום יחס רק אחרי שהרמתי אותו חייך. בעלי תמיד משחק איתו בבוקר לפני שהולך לעבודה ואומר שגם מאז שנכנס לגן לא מתייחס אליו. למטפלות שלו בגן הוא ממש חייך כשהלכנו היום הביתה. על מה זה יכול להעיד? מה הסיבה לשינוי בהתנהגות?

23/02/2014 | 10:17 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

שלום, יתכן שבנך מנסה לעכל את המצב החדש בו הוא נמצא שעות ארוכות בלעדיכם. נראה שהוא פיתח מנגנון של "הגנה עצמית" מפני שינויים משמעותיים שקורים בחייו הקצרים. כלומר, מגלה התנהגות תואמת לאנשים שאיתם הוא מבלה את עיקר שעות היום (המטפלות). בדקי האם ישנם שינויים בהרגלי השינה והאכילה שלו, הרי תינוקות כאשר חווים מצוקה מגיבים ישר בחוסר תאבון או קשיים בשינה. בהצלחה. ריטה כהן וולף - פסיכולוגית התפתחותית מיבאל'ה - מרכז התפתחות בפיקוח רפואי

מנהל פורום התפתחות הילד