מדברת בבית אך לא מדברת בגן

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

15/01/2014 | 01:26 | מאת: הילה

שלום. בתי בת שנתיים וחצי, היא מדברת בחופשיות ובשטף כשהיא בבית, אך במעון היא כלל לא מדברת כבר מתחילת השנה. השנה היא נכנסה למעון והיא שם כבר ארבעה חודשים, היא אומרת שכיף לה שם. באופייה היא ביישנית. האם זה נורמלי שעדיין היא לא מדברת במעון עם חברים או עם המטפלות? המטפלות מספרות שהיא ילדה טובה וממושמעת. למי עליי לפנות לקבלת עזרה בעניין זה? תודה!

19/01/2014 | 19:11 | מאת: ד"ר דורון רול

הילה ערב טוב. הבעיה ידועה ומוכרת, בדכ ההמלצות הן לחכות, מסיבות שונות, עד גיל 4 או 5 שנים. אנחנו ערים למצב ההורים (דאגה מוצדקת) ולמצב הילדה (לחץ עד חרדה בגן) ולכן נראה לנו כי לא נכון לדחות האבחון והטיפול, אם יהיה בו צורך, ויפה שעה אחת קודם. כדאי להפנות הילדה לפסיכולוגית התפתחותית, ובמידת הצורך אף לקלינאית תקשורת. אם תרצי את עזרתנו נשמח אם תתקשרי למרכז לבריאות הילד - 03.600.70.77

מנהל פורום התפתחות הילד