cmv מולד

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

31/12/2013 | 23:40 | מאת: שני

שלום יולדת שבהריון נמצאה עם CMV, בלידה לא ראו על התינוקת בעיות מיוחדות, כעת מספר ימים לאחר הלידה התקשרו מבית החולים לעדכן שהתינוקות עם CMV. מה המשמעות של זה? אלו בדיקות נדרשות בטווח המיידי ו/או הארוך? עד איזה גיל נדרש מעקב במידה ואין בעיות? האם יש שלב שלאחר שעוברים אותו בשלום אפשר להיות רגועים ובטוחים שהכל בסדר לגבי העתיד? האם יש בדיקה כלשהי שיכולה לתת אינדיקציה לגבי העתיד? תודה רבה

03/01/2014 | 18:12 | מאת: ד"ר דורון רול

שני ערב טוב. שאלותייך מראות על בקיאות רבה בנושא, ולכן מובן שאת יודעת עד כמה הוא בעייתי. CMV בילוד, במרבית הגדולה מאוד של המקרים , עובר ללא כל נזק, בניגוד לשתי קבוצות קטנות של נזקים קלים עד נזקים חמורים. אם בלידה ולאחריה לא נמצא כל פגם, סביר שלא ניגרם נזק לתינוקת. יחד עם זאת יש בדיקות אבחון רבות ומיידיות: סריקת מוח, בדיקת שמיעה, תפקודי כבד וספירת דם וטסיות (האחראיות לקרישה). אם כל הבדיקות הנ"ל תקינות סביר שהילדה בריאה אך יש לזכור כי הפרעת שמיעה יכולה להופיע גם מספר שנים לאחר הלידה, וברור שאין לנבא אותה.

מנהל פורום התפתחות הילד