אילמות סלקטיבית

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

25/12/2013 | 13:30 | מאת: רוית

ביתי בת שנתיים ו-4 חודשים התחילה השנה גן חדש במקביל למעבר דירה. למרות שבבית היא מדברת הרבה ויפה מאוד לגילה, שרה, צועקת וכד' בגן היא אינה פוצה פה. גם לא עם המטפלות וגם לא עם הילדים. הבנתי שהיא מתקשרת איתם במחוות. משיטוט באינטרנט ראיתי שאיבחון וטיפול באילמות סלקטיבית נעשה בגיל מאוחר יותר - מגיל 5. האם ניתן לקבל עזרה גם בגיל הזה? לאן עליי לפנות? רופא הילדים אמר שלא מטפלים באילמות סלקטיבית וזה עובר לבד. אבל מבחינתי הילדה במצוקה כאשר אינה פוצה פה יום שלם. בפורום חרדה קיבלתי תשובה שהטיפול המינימלי הוא מגיל 3.5 ושעליי להתייעץ עם פסיכולוג התפתחותי מה ניתן בכל זאת לעשות בגיל הזה.

29/12/2013 | 18:15 | מאת: ד"ר דורון רול

רוית ערב טוב. צודקת בכל מה שאומרת באשר לאבחנה ולמועדי הטיפול, אך בגלל שאנו ערים למצב החרדה בו מצויה הילדה, ומצב הדאגה בו מצויים ההורים, נראה לנו כי לא נכון לדחות האבחון והטיפול, אם יהיה צורך, ויפה שעה אחת קודם. כדאי להפנות הילדה לפסיכולוגית התפתחותית, ובמידת הצורך אף לקלינאית תקשורת. אם תרצי את עזרתנו נשמח אם תתקשרי למרכז לבריאות הילד - 03.600.70.77.

מנהל פורום התפתחות הילד