נטיית ראש למד שמאל

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

13/12/2016 | 13:16 | מאת: גלי

שלום, לאחרונה גילינו כי לביתי התינוקת בת ה3 חודשים ישנה של הטיית הראש לצד שמאל בלבד. כשהיא שוכבת על הגב הראש בדרכ לצד שמאל לפעמים באמצע אך אפעם לא לצד ימין וכשמנסים לעזור לה להזיזו בעדינות רבה כמובן ,היא ממש מתנגדת. אחות טיפת חלב המליצה על פיזיותרפיה. אולם רופא הילדים אמר שאין צורך והמליץ להשכיבה לצד ימין ולשים לה משחקים. אני עושה זאת אך אחרי מספר דקות היא פשוט בוכה ממש ולא רוצה. האם בכל זאת כדי להתעקש על פיזיותרפיה? כי זה כבר השפיע על מבנה הראש שלה.

אם מבחינה בפעילות אסימטרית בראש , בצוואר או בין שני חלקי הגוף הפני שוב תשומת ליבו של הרופא ילדים או בתייעצי עם פיזיותרפיסטית התפתחותית. זה גיל טוב לטפל ולפתוור הבעיה.

מנהל פורום התפתחות הילד