חרדת נטישה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

01/12/2016 | 22:20 | מאת: חגית

תינוקת בת 8 חודשים. לפני מספר שבועות התחילה ללכת למשפחתון. מהיום הראשון מראה סימני אדישות מוחלטת כשמשאירים אותה. לא בוכה ונראית כאילו אינה מבינה את הסיטואציה של הפרידה לכאורה. כנל כשמגיעים אחר הצהריים לאסוף אותה, היא אדישה ואינה נראית שמחה לראותינו. הבנתי שבגיל זה מתחילה חרדת נטישה. האם זו התנהגות תקינה או חריגה?

אכן בגיל זה מתחילה חרדת נטישה אך בהתפתחות לא כולם פועלים באותו זמן. חשוב שתשימי לב האם עונה לשמה, כשרואה אותך בבית מתייחסת אליך. כשעושים משחק קוקו מגיבה. קשר עין וכוליי...

מנהל פורום התפתחות הילד