עיכוב בהתפתחות בן 10 חודשים - מודאג

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/11/2016 | 09:47 | מאת: רועי

בוקר טוב הבן שלי כמעט בן 10 חודשים, הוא אובחן עם ניסטגמוס, טורטיקוליס ועיכוב התפתחותי. הוא בחודש 9 החל לזחול, הוא כמעט ולא מגיב לשמו במיוחד אם עסוק במשחק כלשהו. יש מקרים שאני קורא בשמו ומיד הוא מסתובב ולרוב לא. כשאני בא מהעבודה מיד כשהוא שומע את הקול שלי הוא מסתובב אליי, הוא אוהב להסתכל על עצמו במראה או בסרטונים שבהם הוא מופיע. הוא לא מצביע , רק לאחרונה שאני מביא לו כדור ומבקש בחזרה הוא משחק איתי ומחזיר לי לפעמים כן ולפעמים לא. הוא אוהב לשחק איתי משחק "קוקו". אומר רק אבא אבל גם זה לא באמת כאילו הוא מתכוון. הקשר עין איתו כמעט ולא קיים הוא מתקשה בזה מאוד. בבדיקת שמיעה נמצא תקין חוץ מאוזן אחת שהתשובה לא הייתה חד משמעית משום מה ולכן נתבקשנו להגיע שוב בגיל שנה לבדיקה. הוא נבדק אצל נוירולוג והוא איבחן היפוטוניות קלה. מטופל אצל פיזיותרפיסט אשר מצביע על שיפור משמעותי בטורטיקוליס ובתנועת ראש. האם יש סיבה לדאגה?

מתאאורך נשמע שאתה מודאג. המלצתי להתייעץ עם הפיזיו המטפלת בהנחה שהיא פיזיותרפיסטית התפתחותית . ואולי לחזור לבדיקה במכון להתפתחות הילד עם דגש על תקשורת.

מנהל פורום התפתחות הילד