התפתחות חברתית ילד בין 3.9

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

19/09/2016 | 02:33 | מאת: לירי

היי בני בן 3.9 נכנס לגן עירייה עם ילדים בגילאי טרום חובה- חובה. הכי קטן בגן. רוב הילדים בשנתון שלו גדולים ממנו בחצי שנה לפחות. 3-4 ילדים בגן הם בגיל שלו. הילד נכנס לגן בשמחה אחרי שבוע הסתגלות שכלל בכי קצר בזמן ההיפרדות. הגננת כל הזמן אומרת לי להפגיש אותו עם חברים אחר הצהרים כי חשוב שימצא את החברים שלו. מהיכרותי עם הילד אם הוא לא מבקש הוא לא רוצה (בשנה שעבר היה חבר אחד שנהנה לשחק איתו אחר הצהרים וכל שאר המפגשים נועדו לכשלון) . אני גם מרגישה שהוא עוד לא מצא את עצמו מבחינה חברתית בגן אבל בגישה שלי רוצה לתת לו את הזמן גם להבשיל חברתית וגם לבחור לעצמו את החברים. הגננת מאד מלחיצה אותי ואומרת לי שעוד מעט כולם מסתדרים בחברויות והוא לא ימצא את עצמו. מה אפשר לעשות? כיצד אפשר לזהות אם לילד קיימת בעיה חברתית כלשהי? האם פער הגילאים בגן יכול להיות משמעותי ולהקשות עליו?

אמא יקרה אינני פסיכולוגית. אך לדעתי עדיין מוקדם לחברויות אם לא מכיר אף ילד. אך בקשי מהגננת שאולי תנסה גם בגן לתווך לבנך ולנסות לעזור לו ביצירת חברות.

מנהל פורום התפתחות הילד