פעוטה בת שנה וחצי עדיין אוכל חול, עלים ואבנים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

17/09/2016 | 14:17 | מאת: סבתא לפעוטה בת 1.5

שלום, נכדתי בת השנה וחצי עדיין מכניסה לפה חפצים חדשים בהם פוגשת. כאילו כדי להכירם כפי שמקובל על ידי תינוקת. הבעיה העיקרית הוא מחוץ לבית,\. כאשר היא בחצר או בים, היא מכניסה חול בכמויות לפה, וגם אבנים או עלים. כאשר אני מעירה לה ואמרת שאני לא מרשה להכניס חול לפה, נראה כאילו התנהגות זו אינה נשלטת. היא הרי ושמעת את האיסור "לא" כבר כמעט שנה, מאז זוחלת ויוצאת מתחום המחצלת עליו היתה מונחת מינקות אשמח לקבל הסבר לתופעה, האם מדובר בתופעה התפתחותית מוכרת שתעבור, או שמדובר בהתנהגות המעידה על בעיה ויש לנות לבעל מקצוע להערכה ולטיפול. תודה, סבתא מודאגת

סבתא יקרה. הכנסת חפצים בגיל נכדתך אינו תואם גיל. יתכן שעושה זאת ממספר סיבות אולי קושי בויסות חושי.. גירוי עצמי. מומלץ לפנות להערכה של מרפאה בעיסוק. כדאי גם להתייעץ עם רופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד