בן שנה וחמש

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

25/01/2016 | 23:01 | מאת: אמא מודאגת

בני בן שנה וחמש ילש חייכן ומקסים אך לאחרונה הבנתי כי אינו מבצע פעולות שכבר אמור היה לבצע הוא אינו מצביע על חפצים לא משייך צליל לשום דבר לא "דו" לא "בא" ולא "מא" הוא מסוגל לצפות בטלויזייה במשך שעות ארוכות ונראה נלהב מאוד מהצפייה החוזרת ונשנית באותם תוכניות הוא לא עונה לשמו כשקוראים לו והוא אינו אוכל בכלל באופן עצמאי הוא זורק אוכל שנמצא אצלו ביד אך אכלן מצויין כשמאכילים אותו מנגד הוא כן מחבק כן רץ אלי כשכואב לו ומושיט ידיים אלי כדי שארים אותו כאשר אני בוכה בכאילו הוא מגיב ופעם אחת אפילו בכה. לימדתי אותו להשחיל צורות והוא מאוד נהנה כשהוא מצליח ומוחאים לו כפיים הוא מתנסה בהשחלת חישוקים על מוט הוא נהנה משירים ומשחקי קוקו ומתפקע מצחוק קשר העין איתו לא עקבי וצריך למקד אותו כדי שישתף פעולה. האם הילד אוטיסט או שפשוט מתפתח בקצב משלו...אני יודעת שעליי לגשת לאבחון ואני מתחילה להערך לעניין מבחינת שאלונים וכו אך רציתי לדעת האם יש סממן ממה שכתבתי שמבטל אוטיזם ?

אמא יקרה אינך מצפה שאאשר או אדחה הבחנה לפי מה שכתבת. בהחלט חשוב לדעתי שאת פונה למכון להתפתחות הילד. אך היות וזו פרוצדורה שלוקחת זמן ובנתיים לפי מה שציינת בנך מדאיג אותך בעיקר ביכולות התקשורתיות מציעה לך לפנות לקלינאית תקשורת להערכה. בטוחה שתוכל לתת לך מענה לתהיותיך ולהדריך אותך מה מומלץ לעשות עם בנך בבית. בהצלחה

מנהל פורום התפתחות הילד