זחילה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

05/12/2013 | 09:25 | מאת: ענבל

שלום, בני בן 9 חודשים. מזה כשבועיים הוא החל לזחול אך בצורה שנראית לי שונה- הוא לא עומד על ארבע אלא מתפתל על הרצפה, ממש זוחל על הגחון, אך כשהוא עושה זאת, הוא משתמש ברגל אחת כדי להתקדם, והרגל השניה כאילו נשרכת מאחור אחרי הרגל הפועלת. הוא גם לא מרבה לזחול, למרות שמנסים לעודד עם צעצועים וכו', הוא זוחל רק כשמשהו ממש ממש מעניין אותו. אציין שהיה לו טורטיקוליס בצוואר בחודשים הראשונים שלו, וזה כבר עבר לפני כמה חודשים, אם זה יכול להיות קשור. האם לקחת לבדיקת רופא? האם זה חריג? תודה!

06/12/2013 | 10:21 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

מכיוון שבנך זוחל רק כשבועיים, אפשר לתת עוד קצת זמן לפני שממשיכים בהתייעצות עם רופא. כמו כן, זחילה אסימטרית נפוצה בהתחלה. בהמשך רצוי לגשת לרופא ילדים לבדיקה, או ללכת לפזיותרפיסטית שטיפלה בטורטיקוליס ומכירה את הילד. בברכה, ד"ר אולי נקר- רופאת ילדים ונוירולוגית ילדים מיבאל'ה - מרכז התפתחות בפיקוח רפואי

מנהל פורום התפתחות הילד