פחד מילדים אחרים בשעת משחק

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

30/11/2020 | 15:41 | מאת: מיכל

ביתי בת שנה ותשעה חודשים. נמצאת אצל מטפלת חצי יום 4 פעמים בשבוע ( ללא ילדים נוספים) מגיל חצי שנה ועד היום. בשאר הזמן היא איתי ( אמא שלה). המטפלת מדווחת לי כי היא לא מוכנה להיפגש עם ילדים אחרים בגן המשחקים, ומוכנה לעלות על המתקנים רק כשהילדים האחרים הולכים מהמקום. בזמן שהילדים שם היא לא מוכנה לשחק ונצמדת למטפלת. אציין שיש לילדה אחות גדולה בכיתה א' עימה היא מאוד אוהבת לשחק ולרקוד. אציין כי המעגל החברתי והמשפחתי שלנו לא כל כך גדול ( גם בגלל נסיבות הקורונה) וגם בגלל שיש לנו משפחה מצומצמת. ככלל היא לא נפגשת עם הרבה ילדים ובכלל אנשים חוץ מאחותה, המטפלת ועוד דמויות בודדות. האם העובדה שהיא מפחדת מילדים בצורה כזו תקינה או מצריכה בדיקה? תודה מראש

30/11/2020 | 15:55 | מאת: מיכל

שכחתי לציין כי הילדה לא בגן מאחר ואנחנו עוברים דירה עוד כמה חודשים ולא מצאתי טעם לרשום אותה לגן בעיר הנוכחית. ניסיתי למצוא "גן עם אמא" ואין בתקופת הקורונה.

מדברייך בתך פחות חשופה לפעוטות. יתכן וזו הסיבה נסי לחשוף אותה בהדרגתיות אולי המטפלת תתווך בגינה עם עוד מטפלת שמגיעה עם הפעוט שלה.

מנהל פורום התפתחות הילד