הרמת ראש אצל תינוק בן 7.5 שבועות

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

31/08/2020 | 13:48 | מאת: יעל

שלום, בני בן 7.5 שבועות. מגיל שבועיים אני מקפידה להניחו על הבטן מס' פעמים ביום, לרוב כמה דק' כל פעם, כדי שילמד להרים ראש. בלילות ישן על הגב. ב"זמן הבטן" הילד באי שקט, לעיתים בוכה. מזיז ראש מצד לצד. לפעמים מרים ראש כך שפיו /סנטרו נוגע במזרן. פעמים רבות שוכב כשראשו וכל גופו מונח לגמרי על המזרן, מוצץ את ידו ונרדם. אין הרמת ראש או התקדמות מעבר לכך. רק פעם אחת בלבד, לפני שבועיים בערך ודווקא על המיטה שלי, הוא הרים ראש ממש בעודו נשען על אמותיו. אך זה לא חזר מאז... אני מנסה לעודד הרמת ראש, מניחה חפצים מולו, שוכבת מולו ומחייכת אליו אך המצב נשאר כפי שהוא. אפילו מנסה להשכיבו על הבטן שלי כדי שירים אך לא נראית שום התקדמות.. האם עלי לעשות משהו בעניין? האם מצב זה תקין לגילו? תודה רבה!

חשוב שכיבה על הבטן ככל שניתן בזמן ערות. ניתן להשכיב על הבטן על כרית משופעת באיזור בית החזה מסייע בהרמת הראש. אם נראה קושי מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא הילדים

מנהל פורום התפתחות הילד