תינוקת בת 8 חודשים לא מכניסה דברים לפה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/07/2020 | 18:15 | מאת: מעין

שלום, התינוקת שלי לא מכניסה שום דבר לפה. לא אוכל, לא צעצועים ולא מוצץ. לפעמים מוצצת יד או אצבע. היא מתפתחת בסדר (נראה לי)- זוחלת יפה (גחון), מסוגלת לאחוז בצעצועים ולהעביר אותם מיד ליד, יוצרת קשר עין ומתקשרת וכו'. לא מתיישבת ולא זוחלת על 6. גם מבחינת מוצקים היא בסדר- אוכלת אוכל טחון וחתיכות קטנות של אוכל רך כמו לחם/לביבות/אורז וכו. עם זאת, כשאני נותנת לה ביסקוויט או מזון אחר, היא תחזיק אותו אותו ביד ולא תנסה להכניס. היא יכולה להחזיק במבה בכל יד, לשחק אתן ולפתוח את הפה כדי שאכניס לה אחת נוספת לפה בלי להבין שאפשר לאכול אותן... האם זו התפתחות תקינה? שני הגדולים שלי הכניסו לפה כל מה שהיד תפסה, מרגע שלמדו לתפוס.

ציינת שמכניסה יד לפה. כשיושבת על כסא אוכל מומלץ לשים לה חתיבות עוכל על השולחן ולנסות שתקח לבד. ניתן איתה ביחד לאחוז עוגיה רכה להראות לה להכניס לפה. אולי צריכה תיווך. ניתן על האצבע לשים גבינה או כל ממרח אחר.

26/07/2020 | 19:41 | מאת: מעין

היא לוקחת אוכל, אבל לא מכניסה לפה - משחקת אתו ממוללת ביד. ניסיתי לשים לה ביסקוויט ביד וביחד להכניס לפה פעמים רבות. היא מוציאה ומשחקת אתו. אם אשים לה אותו בפה בעצמי - תאכל בהנאה.

מנהל פורום התפתחות הילד