שינה של תינוק בן 5.1 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

01/06/2020 | 00:59 | מאת: לי

שלום, לקראת שינת לילה אנו משכיבים את התינוק במיטתו. מבנה המיטה מלבני כמובן ולכן השכבת תינוק היא אנכית. הדבר המוזר הוא שבאמצע הלילה אני מגלה את התינוק שוכב במצב מאוזן. לפעמים רגליים תקועות בין או על גבי סורגי המיטה. הוא מתעורר פעם אחת בלילה, וביתר פעמים יודע להירדם לבד. למה תינוק זז במיטה? האם זה תקין? עוד פרט, אולי חשוב, אנחנו עוטפים אותו בטטרה גדולה, אחרת הוא מתקשה להירדם בגלל הזזת ידיים. וגם, בצהריים הוא ישן רק חצי שעה. זה מחזור השינה שלו. ממש קצר. יש דרך לעודד שינה ארוכה יותר בצהריים? (הולך לישון כל שעה וחצי. מראה סימני עייפות).

כדאי להתייחס האם יש קושי בויסות החושי . במהלך השינה תקין שהתינוק זז חשוב לשים לב שלא יכרך סביבו החיתול או שמיכה ויחסום דרכי הנשימה.

מנהל פורום התפתחות הילד