תינוק לא מפסיק לבכות

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

08/02/2020 | 17:30 | מאת: יוש

שלום לכולם, מחפש עצה למצב לא פשוט שאנחנו עוברים עם התינוק שלנו. מדובר בפג שנולד בשבוע 35.היום הוא בן 4 וחצי חודשים. בחודש הראשון היה רגוע ובמשך כל התקופה שלאחר מכן הוא מבלה את רוב שעות הערות שלו בצרחות. זה מלווה בכך שהוא בניגוד לתינוקות אחרים מותח כל הזמן את הרגליים בכח למטה (במקום תנוחת הצפרדע) ומכווץ את השרירים בגוף. הוא סובל גם מגזים ויציאות מועטות מאוד, לפעמים אחת לשבוע ויותר, ואז המרקם ממש משחתי ומרוכז. הוא ניזון כרגע ההנקה מלאה. הוא עולה במשקל (אם כי עדיין מתחת לאחוזון) ויש לו תאבון בריא. היינו כמה פעמים אצל רופאים אבל אין שום ממצאים חוץ מהמלצה לתת תוספים לגזים ואמפתיה שלא עוזרת בכלל...מה עושים?

האם נשלל רפלוקס? מומלץ להבדק אצל גסטרו ילדים. כמובן בנוסף לרופא הילדים. אם הרופאים שוללים הכל. מומלץ להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית אולי קיים קושי בויסות החושי, באחיזה.

מנהל פורום התפתחות הילד