התהפכויות בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

06/07/2019 | 22:36 | מאת: אמא

היי :) בני בן חצי שנה. התהפך מהגב לבטן מגיל 4.5 חודשים, מיישר מרפקים בשכיבה על הבטן, מושיט יד לצעצועים בשכיבה על המרפקים, עושה סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים והתחיל זחילת גחון לפני כשבוע (כרגע לא סימטרית ולא תמיד נראית מאורגנת, אבל הוא מתקדם יפה לעבר מה שהוא רוצה). היום עלה לראשונה על שש ועשה קצת "רוקינג" (תנועות קדימה ואחורה של הגוף). הבעיה היא שהוא לא מתהפך מהבטן לגב. כשהוא על הבטן וזז מהר, כל פעם שהוא כמעט "נופל" אל הגב הוא מחזיר את עצמו מהר אל הבטן. אני עושה איתו תרגילי העברת משקל ומתרגלת התהפכות מהבטן לגב (זורם עם רוב התרגילים) אבל הוא לא עושה את זה בעצמו. האם זה בעייתי? ממה זה יכול לנבוע?

את מתארת בצורה מאוד מדוייקת ומקצועית הפעילות המוטורית של בנך מרשים שמתפתח בהתאם לגילו וכפי שמציינת חסר לו ההיפוך מבטן לגב. ממליצה לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית שתדריך בתרגילים מתאימים לעידוד ההיפוך.

מנהל פורום התפתחות הילד