התפתחות הילד גיל חודשיים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

16/04/2019 | 21:49 | מאת: אבי

היי, הילד שלי אוטוטו בן חודשיים. רק לאחרונה התחלנו לשים לב שהוא לא כל כך מתקשר. הוא כן לפעמים עוקב על העיניים אחרי פרצופים מוכרים אבל לא מגיב לחפצים, לא מסובב את הראש אם שמים לו צעצוע רועש ליד, לא מחייך או בכללי מגיב. בכללי, גם בוכה פשוט המון, לא רגוע כמעט כל הזמן שהוא ער ומתנשם בכבדות. יש לציין שהוא סובל מגזים ומריפלוקס. האם יש סיבה לדאגה? לחכות עוד קצת לבדיקת ההתפתחות? קצת מלחיץ כי קראתי שבגיל הזה הוא אמור ממש לתקשר, ולעקוב אחרי חפצים וכו'. תודה.

בגיל צייר זה של התינוק מתחילה תקשורת התינוק מתחיל לעקוב ולייצר קשר עין. נסי לשבת כשרגלייך כפופות ולשים אותו על הירכיים שלך כשהפנים שלכם קרובים ולחייך אליו להשמיע קולות ולראות תגובות ממנו. כמובן חשוב להבין שבשל גילו הצעיר זמן התגובה איטי יותר. אם עדיין מתקשה ניתן לפנות לבדיקה אצל רופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד