עיכוב שפתי כללי ס"ט 3

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

19/02/2019 | 00:17 | מאת: אמא דואגת

שלום. בני בן 4 ו 9 חודשים. הולך לגן רגיל. חברותי מאוד. יש לו עיכוב שפתי של כ 8 חודשים. היה בטיפול קלינאית תקשורת. כרגע בהפסקה. אמור לחדש טיפולים. מאוד רוצה להצליח. ואני בזמן אחרון רואה שיפור משמעותי. אך עדיין בעיכוב יחסית לילדים בני גילו בעיקר באוצר מילים ויכולת הבנת הנקראה . גם כנראה בעיית זיכרון למרות שגם רואה שיפור. יש לי שני אופציות גן שפתי או רגיל עם שילוב גננת. אני לא רוצה שפתי . לדעתך האם גן חובה רגיל עם שילוב גננת יכולה לצמצם פערים כאשר מדובר באיחור של כ 8 חודשים ?ומה אינדיקציות לגן שפתי?הבעיה שלו היא עיכוב שפתי כללי . אשמח לשמוע דעתך בנושא. תודה רבה

אם הומלץ גן שפתי כדאי לשקול כי בגן יקבל טיפול של קלינאית תקשורת בקבוצה קטנה. הצוות מיומן לתרגל עם הילדים. בגן רגיל השילוב הוא עם תגבור של גננת.

מנהל פורום התפתחות הילד