תופעה מדאיגה אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

13/01/2019 | 01:58 | מאת: מירב

שלום יש לי שאלה על תופעה מדאיגה בני בן השנה מזה כמה חודשים מתעסק באובססיביות במשחק משונה, הוא לוקח משחק או כל חפץ אפילו ללא חפץ ביד ודופק איתם בריצפה במשך המון זמן לעיתים חצי שעה ברצף וכמעט אי אפשר אז להפסיק אותו פשוט יושב ודופק עם החפץ בריצפה, זה קורה גם עם ידיים ריקות מנענע את הידיים לכיוון הריצפה המון זמן אני מודאגת מאוד חוששת מאיזה תסמונת או משו יש לציין התפתחות רגילה למעט שהוא לא זוחל יושב טוב ואפילו מתחיל להעמד אבל מדלג על הזחילה, וכן בישיבה הוא יושב עם רגליים שטוחות קדימה כמעט צמודות, לא מפוסקות כרגיל האם 2 התופעות הדפיקות והישיבה מדאיגות? אני לחוצה מאוד ומחכה לתשוב

בכל תופעה שמדאיגה אותך מומלץ לפנות לרופא הילדים לבדיקה. מומלץ להסריט בבית סרטון ולהראות לרופא כי לעיתים הילד לא מראה בבדיקה מה שאת רואה בבית בינתיים נסי לשחק עם התינוק משחק מותאם גיל כמו הכנסת קוביות לדלי , השחלת טבעות על מוט. מחיאות כפיים, שירי ידיים.

מנהל פורום התפתחות הילד