קושי בהתהפכות בגיל 5 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

28/09/2018 | 22:02 | מאת: פנינה

שלום וחג שמח התינוקת שלי בת 5 חודשים עדיין לא מראה סימני התהפכות לשום כוון. היא יכולה לשכב,על הבטן הרבה, זמן אך לא מושיטה יד לחפץ כשהיא על הבטן. לעיתים מנסה להרים מרפקים ולנטות קצת הצידה. ניסיתי תרגילים בהתהפכות מהבטן,לגב והפוך אך זה לא מעודד אותה לנסות להתהפך. מה עוד ניתן לעשות? כיצד ניתן לגרות אותה כשהיא על הבטן על מנת שתושיט יד ותנסה להתהפך? תודה מראש פנינה

תינוק צריך להתהפך עד גיל חצי שנה. אם התינוקת שלך שוכבת על הבטן ומרימה ראש לאורך זמן ונשענת על כפות הידיים עם מרפקים ישרים מצויין. תנסי לגרות אותה להושיט יד למשחק וכך תלמד להעביר משקל מצד אחד לשני עד התהפכות מהבטן לגב. אם נראה לך איזה קושי תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד