ישיבה עצמאית תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

15/07/2018 | 08:13 | מאת: קרן

שלום רב, בני בן ה 8 חודשים נולד במשקל 2100, אחרי רעלת הריון בשבוע 37. מגיל 5 חודשים לערך מנסה להתרומם לישיבה כשמחזיקים אותו. כיום זוחל על הגחון. אך טרם יושב בכוחות עצמו. אם אני מושיבה אותו על המשטח פעילות בין רגליי הוא יושב עם גב כפוף. לאחרונה התחלתי להושיבו לזמנים קצרים בטיולון בזוית של 90 מעלות וגם בכיסא אוכל. האם זה מוגדר עיכוב התפתחותי? האם לפנות לפיזיותרפיה? תודה.

בגיל 8 ח' תינוק צריך לשמור על ישיבה( לא חייב להתיישב) יכולה לאמן אותו לפרקי זמן קצרים בכסא אוכל- לשם אכילה. בעגלה כ80-90 מעלות ישיבה חגור בבטחה ןישיבה על מזרון דק כשאת משגיחה היטב עם משחק תואם גיל למס' דקות כשלוש פעמים ביום. לזכור שהמנח המועדף שיהיה על הבטן בזמן ערות.

23/07/2018 | 19:00 | מאת: קרן

אני מושיבה ונותנת משחק והוא מתכופף אליו. זה בסדר? כי הוא עכשיו בשלב שכל דבר מכניס לפה. או לתת לו משחק קל לאחיזה שיכניס לפה כשהגב זקוף? אשמח להבהרה. תודה

מנהל פורום התפתחות הילד