תינוקת שקטה שאינה מלמלמת

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

30/06/2018 | 12:00 | מאת: עדי

שלום.ביתי בת 6.5 חודשים ושקטה מאד.איננה ממלמלת כמעט כלל..מחייכת המון וצוחקת בקול רם לעיתים..וגם בוכה כשרוצה את תשומת ליבנו או כשמפריע לה משו..תקשורתית מאוד ומגיבה על ידי נענוע רגליים וידיים , מראה התלהבות, בוחנת, מסתכלת בעיניים,עוקבת, מחייכת כל הזמן וצוחקת לעיתים אך שקטה..מבחינה מוטורית מתהפכת ל2 צדדים , אוחזת ומעבירה מיד ליד, מתגלגלת, זוחלת ברחבי הבית. יש לציין כי בגיל 3 חודשים החלה ממש ממש קצת למלמל ולאחר חיסון ראשון שקיבלה בגיל 4 חודשים( קיבלה בגיל 4 חודשים את חיסון גיל חודשיים) הפסיקה למלמל..ואז לאחר חודש שבה למלמל טיפה שוב ..עדיין לא הרבה..בעיקר את הצליל ehh ehhh..ולאחר חיסון שני בגיל חצי שנה( למעשה החיסון של 4 חודשים) שוב חדלה למלמל אפילו את המעט שמלמלה לפני. רופא התפתחות בטיפת חלב טוען שהיא מאד תקשורתית ומגיבה אך כנראה זה האופי שלה- להיות שקטה.. נשמע שאין כאן בעית שמיעה כי היא שומעת כל צליל אפילו קטן ורחוק ומגיבה אליו בתנועות גופה.. אני לא רגועה..מה מומלץ לעשות? האם נשמע סביר כי זה המצב? האם מדאיג? הריון ולידה תקינים

ראשית אקדים שאני פיזיותרפיסטית התפתחותית ובתחום המוטורי את מציינת תינוקת פעלתנית. בקשר המלמול ממליצה לפנות לרופא הילדים של התינוקת ולבדוק איתו את התגובה שאת מציינת לחיסונים. וכן לעיתים בדיקת שמיעה פורמאלית חשובה . איננו טוענים שלא שומעת אך גם ירידה קלה בשמיעה יכולה להשפיע על הדיבור.

27/06/2023 | 08:55 | מאת: נועה

היי עברו כמה שנים אשמח לדעת מה עם הילדה האם מדברת? האם הסתדר ? התינוקת שלי אותו הדבר

27/06/2023 | 10:08 | מאת: עדי

היי כן חלף כלא היה:) לא היה משהו פיזיולגי אם בדיקת השביעה ושאר ההתפתחות תקינה, מציעה לא להלחץ סתם..כל ילד והזמן שלו ומה שמתאים לו

28/06/2023 | 21:34 | מאת: נועה

וואי איזה כייף שענית תודה רבה את מקסימה ורק בריאות ונחת

מנהל פורום התפתחות הילד