עיכוב התפתחותי תינוקת בת 7.5 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

15/02/2018 | 21:28 | מאת: אורית

שלום, ביתי בת 7.5 חודשים. לא מתהפכת כלל, לא אוהבת לשכב על הבטן ומתקשה מאוד בהרמת ראש כשהיא על הבטן. כמו כן ראשה אינו יציב כלל גם כאשר מרימים אותה. ממש זורקת את ראשה אחורה ומקשיתה את גבה אחורה. מטופלת בפיזיותרפיה כבר 3 חודשים עקב טונוס מוגבר (היינו אצל 2 ניורולוגים שניהם אומרים שהטונוס תקין אך הפיזיותרפיסט ורופאת ההתפתחות איבחנו טונוס מוגבר וככל הנראה בעיית ויסות חושי). לפני הטיפול הרימה ראשה יפה מאוד, לא יכלה לשכב על הגב כלל, נרדמה רק על הבטן (עד היום) וכל גופה היה ממש נעול וקפוץ (בעיקר הרגליים, הידיים והכתפיים). בעקבות הפיזיותרפיה שריריה התרפו מעט, פותחת סופסוף את כפות הידיים ובחודש האחרון גם התחילה להביא ידיים למרכז הגוף (אך טרם חוצה את קו האמצע). לפני חודש גילינו כי סובלת מריפלוקס סמוי והחלנו בטיפול הומאופתי והילדה סופסוף אוכלת היטב ועלתה יפה במשקל בחודש האחרון (לאחר שבחודשים האחרונים בקושי עלתה). רופאת ההתפתחות בטיפת חלב מאוד מודאגת בשל חוסר היכולת שלה להחזיק את ראשה ולמרות שיש שיפור בהרפיית השרירים מאז תחילת הפיזיותרפיה היא אומרת שציפתה לראות שיפור גם בהרמת ראש והתהפכות. אציין פרט נוסף, כפות הרגליים שלה נוטות פנימה מאוד, היינו אצל אורתופד שאמר שעצם השוק מסובבת כולה עקב מנח לא נכון ברחם ושעם הזמן זה יסתדר, הדריך אותנו בתרגילים ואנו מבצעים אותם. הפיזיותרפיסט אומר שהבעיה העיקרית שלה כיום היא התארגנות הפעולה למרות ששריריה עדיין תפוסים אך במצב טוב יותר משהיה. רופאת ההתפתחות רוצה שנעשה MRI מוח. שאלתי היא האם יכול להיות שהבעיה פשוטה יותר ובגלל הריפלוקס הסמוי שהתגלה מאוחר יחסית היא סיגלה תבנית תנועתית לא נכונה? האם במקרים כאלו באמת מבצעים MRI? מה יכולה להיות הבעיה לדעתך? מבחינת תקשורת, ילדה חייכנית, חברותית, מתעניינת בסביבה, יוצרת קשר עין היטב וממלמלת אך יש חרדת זרים. תודה רבה וסליחה על האורך..

לפי מה שכתבת בתך נמצאת במעקב רופאים ופיזיותרפיסטים. הייתי מאוד רוצה לעזור אך ללא בדיקה לא אוכל לייעץ. חשוב לשמוע לחוות דעת הרופא ואם יש ספק לדעתך קחי חוות דעת רפואית שנייה. בהצלחה

מנהל פורום התפתחות הילד