התפתחות תינוק בן 9 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/11/2017 | 21:51 | מאת: דניאל

שלום, בני בן 9 וחצי חודשים. תינוק חייכן, קשר עין טוב, מחפש ונהנה מתשומת לב. הבעיה שעדיין לא ממלמל הברות בכלל כמצופה לגילו, אלא מסתפק בהמהומים המאפיינים תינוקות קטנים. כמו כן, בקריאה בשמו מפנה את ראשו לעיתים רחוקות כאילו מרוכז בפעילות וקשה להשיג את תשומת ליבו. לטעמי, אין בעיית שמיעה כי מגיב בהחלט לרעשים מצעצועים או משהו פתאומי חזק. עדיין לא מצביע או מוחא כפיים. האם לדעתך יש טעם בבירור במסגרת התפתחות הילד כבר בשלב זה או שהוא עדיין בטווח הנורמה ורוב הסיכויים שהזמן יעשה את שלו? תודה מראש

האם עבר סינון שמיעה בבי"ח בלידה? אם עבר והיה תקין נסי לגרות אותו לעשות כל הפעילויות שציינת כי אמור עד 10 ח למחוא כפיים, לנופף לשלום להביא חפץ לפי בקשה או ג'סטה. תמידה טוב גם לפנות לרופא הילדים של התינוק שיתרשם כי אין טוב מבדיקה פיזית על ייעוץ אינטרנטי.

מנהל פורום התפתחות הילד