מודאגת ..........................................

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

03/05/2017 | 21:08 | מאת: אפי

שלום רב, ראשית, אבקש רק מאיש צוות רפואי לענות לשאלתי. הנני אמא ל 3 ילדים מקסימים: בת 5, בן 2.5 ובת כמעט 3 חודשים. שאלתי היא לגבי התינוקת הקטנה: כאמור היא כמעט בת 3 חודשים. יוצרת קשר עין ועוקבת במבטה, בעיקר אם לפתע אני נכנסת לשדה הראיה שלה או יוצאת ממנו - ממש נראה שהיא מחפשת אותי במבטה. אולם, היא טרם מחייכת חיוך "חברתי"... כלומר, היא מחייכת חיוך שהוא לא חברתי: מחייכת לארון, לציורים שעל הקיר , לחלון ועוד .... אך כשאנחנו מסים לעודדה לחייך אלינו - לרוב אנחנו יוצאים מאוכזבים. היו מספר פעמים שחשבנו שהיא החזירה לנו חיוך, אך זה לא וודאי. התרשמתי כמה פעמים שהיא "עונה" לי כשאני "משוחחת" איתה... היא כאילו מפנה גופה אלי- ועושה לעברי קלות שלכאורה ייחשבו כדיבור. לעיתים, כשהיא רוצה לצאת מהעגלה ובוכה - אני מגיעה אליה וכל גופה "מדבר" אלי ומבקש לצאת, היא נועצת בי מבטים וממש "מתחננת" שאוציא אותה מהעגלה. אציין כי היא נולדה בשבוע 38 ועם קלאב-פוט דו"צ. כמו כן, אנחנו עדיין בבירור שמיעתי מאחר ולא עוברת בדיקות שמיעה , על אף שניקבע כי עצב השמיעה תקין. ככל הנראה סובלת ממים באוזניים. אינני זוכרת מתי הגדולים התחילו לחייך. יש לנו תור בשבוע הבא לטיפת חלב. אודה לתשובת איש צוות אני מודאגת מאוד מעניין החיוך החברתי ..... תודה

חיוך קורה לרב בגיל זה אך, יתכנו שינויים . את מציינת קשר עין, ועוקבת במבט. כמו כן ירידה בשמיעה שיכולה לתרום לעיכוב. מציעה להמשיך לנסות לגרום לחיוך וקשר עין ולראות אם אין שיפור במהלך שבועיים לפנות לרופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד