סימנים מוקדמים לאוטיזם

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

09/02/2017 | 10:29 | מאת: עידו

שלום. יש לי אחיין עם אוטיזם קלאסי. כנראה שזה גורם לי לחרדת יתר לגבי התנהגויות מסויימות של בננו הראשון, בן אחד עשר חודשים. בכל זאת, כדי להיות בטוח, אני מעדיף לשאול... האם יש מקור לדאגה בהתנהגויות שמזכירות לי את אלה של האחיין: 1. הבן שלנו החל לנענע בראשו בתנועות של "לא" מדי פעם. 2. הבן שלנו מתנגד באופן מוגזם לניקוי של הפנים לאחר אוכל בעזרת נייר טישיו או מטלית, וכן לקינוח של האף. ההתנגדות מלווה בקולות מחאה ובבכי. עושה רושם שהמגע של הנייר עם העור הוא בלתי נסבל עבורו. 3. בזמן התרגשות או התלהבות גדולה יש רעד לא רצוני, בעיקר בידיים. אציין שהראש של הבן שלי הוא גדול יחסית לגוף, אם כי לא באופן שחורג מהנורמה. מלבד זאת, הוא נראה נורמלי לחלוטין. הוא תקשורתי מאוד אפילו לגילו, אוהב מאוד ילדים וחברה, ויש לו יכולות חיקוי כבר לפחות חצי שנה, עד כמה שאני זוכר. האם יש סיבה כלשהי לדאגה? בתודה מראש, עידו

לפי תאורך לא נראה שיש לקות על הרצף. אך עם כל חשש וחשד מומלץ לפנות להתייעצות לרופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד